Chlorasolv Pack Image

test nn

ChloraSolv® GEL VOOR
WONDDEBRIDEMENT

ChloraSolv® is een gel met reinigende en debriderende eigenschappen ter voorbereiding van het wondbed bij complexe wonden.

ChloraSolv® - Een zachte methode voor gemakkelijk wonddebridement.

 

Indicatie – toepassingsgebied

Beschrijving van het product

ChloraSolv®is een gel voor preparatie van het wondbed die bestemd is voor reiniging en debridement/verwijderen van necrotisch weefsel van de wond.

Het product is geïndiceerd voor gebruik bij volwassen patiënten met chronische beenulcera en diabetische voetulcera waarop debridement moet worden verricht.

Het is bestemd voor eenmalig gebruik bij één patiënt.

Om het wondgenezingsproces te stimuleren en het risico op een infectie te verminderen is het van belang dat niet-vitaal weefsel wordt gedebrideerd. Hierdoor ontstaat een vitaal gevasculariseerd wondbed, dat van belang is in het wondgenezingsproces van complexe wonden (1). De European Wound Management Association (EWMA) stelt dat het creëren van een gezond wondbed, gezonde wondranden en een gezonde huid rondom de wond het wondgenezingsproces bevordert en versnelt2.

ChloraSolv® vereenvoudigt het mechanisch verwijderen van dood weefsel, pus en vuil met een stomp instrument en/of het spoelen en afvegen van het wondbed, terwijl gezond weefsel wordt beschermd3. Bovendien beschikt het product over bewezen antimicrobiële eigenschappen4,5.

 

Ingrediënten

ChloraSolv® is gebaseerd op een uniek hypochloriettechnologieplatform dat bestaat uit een tweecomponentensysteem, een aminozuurgel en een oplossing die natriumhypochloriet bevat. Wanneer de componenten in situ worden gemengd, vormen ze een gel die rechtstreeks op de wond wordt aangebracht. Het systeem is ontworpen om zowel een alkalische als een oxidatieve omgeving te creëren tijdens het debridement en is niet irriterend.

Gel: ondoorzichtige, viskeuze oplossing die bestaat uit water, carboxymethylcellulose, natriumchloride, titaniumdioxide en aminozuren (glutaminezuur, leukine, lysine) met een alkalische pH-waarde.

Natriumhypochloriet 0,9%: heldere vloeistof op waterbasis met alkalische pH.

 

Wondgenezingsfase WCS en gebruiksfrequentie

ChloraSolv® kan toegepast worden in elke fase van de wondgenezing waar debridement nodig is en is gemakkelijk in gebruik. Binnen de WCS classificatie wordt ChloraSolv® toegepast bij zwarte en gele wonden. Er wordt aangeraden ChloraSolv® 1 tot 2x per week tijdens de verbandwissel toe te passen tot er geen necrotisch weefsel in de wond meer aanwezig is.

 

Hoe wordt ChloraSolv® op de wond aangebracht?

  1. Haal de dubbele spuit uit de aluminium verpakking. Houd de spuit met de opening omhoog en verwijder de dop. Houd de spuit rechtop en bevestig het bruine menggedeelte. Breng de zuiger aan in de twee cilinders van de spuit.
  2. Druk de zuiger omlaag en breng direct op het wondbed een dunne laag gemengde gel aan. Breng gel aan totdat de wond volledig bedekt is.
  3. Laat de gel 2-5 minuten rusten op de wond.
  4. Verwijder het losgekomen necrotisch weefsel door voorzichtig te schrapen met een stomp instrument.
  5. Spoel het wondgebied met water of een isotone zoutoplossing en veeg droog.
  6. Breng opnieuw direct op het wondbed een dunne laag gemengde gel aan tot de wond volledig bedek is.
  7. Laat de gel 2-5 minuten inwerken op de wond.
  8. Verwijder het losgekomen necrotisch weefsel door voorzichtig te schrapen met een stomp instrument.
  9. Spoel het wondgebied met water of een isotone zoutoplossing en veeg droog.
  10. Bescherm de wond met een verband of wondbedekking die geschikt is voor de toestand van de wond.

 

Chlorasolv Ussage

Chlorasolv Ussage

Herhaal de procedure 1-2 keer per week totdat er geen necrotisch weefsel meer aanwezig is in de wond.

Productgegevens

Beschrijving Bestelcode Z-indexnummer Inhoud AIP Prijs
ChloraSolv hypochlorietgel 423567   17077109   5 x 3 ml   €185

 

Elke doos ChloraSolv® bevat 5 afzonderlijk verpakte eenheden.

 

ChloraSolv® bestaat uit twee oplossingen die worden geleverd in een dubbele spuit met afsluitbare dop. Elke verpakking bestaat uit een dubbele spuit, een zuiger en een aanbrengtip waarin de oplossingen worden gemengd.

 

ChloraSolv® moet koel bewaard worden (2-8°C) in de originele verpakking.

 

arrow Meer productinformatie:

 

Chlorasolv® wordt, met toestemming van fabrikant en juridisch merkrechthouder RLS Global AB, door ConvaTec gedistribueerd.

 

RLS Global is een Zweedse MedTech onderneming, gevestigd in Göteborg, opgericht in 1996.

 

1
Persoonlijke gegevens
2
Uw beroep
3
Aanvullende gegevens
Wij verzoeken u elk veld zo nauwkeurig mogelijk in te vullen, zodat wij kunnen bepalen welke informatie het meest relevant voor u is

De met een * gemarkeerde velden zijn verplicht
Vul uw contactgegevens in
Voer uw professionele gegevens in
* Aanhef
Titel is verplicht
*
* Voornaam
Voornaam is verplicht
* Achternaam
Achternaam is verplicht
* E-mail werk
E-mailadres is verplicht
* Telefoon werk
Telefoonnummer is verplicht
* Functie
Beroep is verplicht
* Anders (namelijk)
* Instelling
Organisatie is verplicht
* Plaats
Plaats is verplicht

De met een * gemarkeerde velden zijn verplicht

Hoe wij met uw informatie omgaan

Verantwoord met uw personlijke gegevens omgaan is belangrijk voor ons. Leest u alstublieft onze privacy policy. Hierin kunt u lezen hoe wij met uw gegevens omgaan en deze beschermen.


AVG is verplicht

Bedankt voor uw registratie.

Referenties

1. Schultz GS, Sibbald RG, Falanga V, Ayello EA, Dowsett C, Harding K. Woundbed preparation: a systematic approach to wound management. Wound Repair Rain, 2003;11:S1-28.

2. Journal of wound care vol 22. no 1. EWMA document 2013

3. Bergqvist K, Almhojd U, Herrmann I, Eliasson B. The role of chloramines in treatment of diabetic foot ulcers: an exploratory multicentre randomized controlled trial. Clin Diabetes Endocrinol. 2016;2:6

4. Journal of wound care 30, no 6, June 2021 Debriding effect of amino acid-buffered hypochlorite on hard-to-heal wounds covered by devitalised tissue: pilot study

5. E-poster EP015, EWMA 2020: Evaluation of a novel Wound debridement gel with regards to effect on biofilm in an ex vivo pigskin wound infection model; Mats Ahlenius and Susanne Olausson RLS Global AB Sweden