

test nn
ChloraSolv® GEL VOOR
WONDDEBRIDEMENT
ChloraSolv® is een gel met reinigende en debriderende eigenschappen ter voorbereiding van het wondbed bij complexe wonden.
ChloraSolv® - Een zachte methode voor gemakkelijk wonddebridement.
Indicatie – toepassingsgebied
Beschrijving van het product
ChloraSolv®is een gel voor preparatie van het wondbed die bestemd is voor reiniging en debridement/verwijderen van necrotisch weefsel van de wond.
Het product is geïndiceerd voor gebruik bij volwassen patiënten met chronische beenulcera en diabetische voetulcera waarop debridement moet worden verricht.
Het is bestemd voor eenmalig gebruik bij één patiënt.
Om het wondgenezingsproces te stimuleren en het risico op een infectie te verminderen is het van belang dat niet-vitaal weefsel wordt gedebrideerd. Hierdoor ontstaat een vitaal gevasculariseerd wondbed, dat van belang is in het wondgenezingsproces van complexe wonden (1). De European Wound Management Association (EWMA) stelt dat het creëren van een gezond wondbed, gezonde wondranden en een gezonde huid rondom de wond het wondgenezingsproces bevordert en versnelt2.
ChloraSolv® vereenvoudigt het mechanisch verwijderen van dood weefsel, pus en vuil met een stomp instrument en/of het spoelen en afvegen van het wondbed, terwijl gezond weefsel wordt beschermd3. Bovendien beschikt het product over bewezen antimicrobiële eigenschappen4,5.
Ingrediënten
ChloraSolv® is gebaseerd op een uniek hypochloriettechnologieplatform dat bestaat uit een tweecomponentensysteem, een aminozuurgel en een oplossing die natriumhypochloriet bevat. Wanneer de componenten in situ worden gemengd, vormen ze een gel die rechtstreeks op de wond wordt aangebracht. Het systeem is ontworpen om zowel een alkalische als een oxidatieve omgeving te creëren tijdens het debridement en is niet irriterend.
Gel: ondoorzichtige, viskeuze oplossing die bestaat uit water, carboxymethylcellulose, natriumchloride, titaniumdioxide en aminozuren (glutaminezuur, leukine, lysine) met een alkalische pH-waarde.
Natriumhypochloriet 0,9%: heldere vloeistof op waterbasis met alkalische pH.
Wondgenezingsfase WCS en gebruiksfrequentie
ChloraSolv® kan toegepast worden in elke fase van de wondgenezing waar debridement nodig is en is gemakkelijk in gebruik. Binnen de WCS classificatie wordt ChloraSolv® toegepast bij zwarte en gele wonden. Er wordt aangeraden ChloraSolv® 1 tot 2x per week tijdens de verbandwissel toe te passen tot er geen necrotisch weefsel in de wond meer aanwezig is.
Hoe wordt ChloraSolv® op de wond aangebracht?
- Haal de dubbele spuit uit de aluminium verpakking. Houd de spuit met de opening omhoog en verwijder de dop. Houd de spuit rechtop en bevestig het bruine menggedeelte. Breng de zuiger aan in de twee cilinders van de spuit.
- Druk de zuiger omlaag en breng direct op het wondbed een dunne laag gemengde gel aan. Breng gel aan totdat de wond volledig bedekt is.
- Laat de gel 2-5 minuten rusten op de wond.
- Verwijder het losgekomen necrotisch weefsel door voorzichtig te schrapen met een stomp instrument.
- Spoel het wondgebied met water of een isotone zoutoplossing en veeg droog.
- Breng opnieuw direct op het wondbed een dunne laag gemengde gel aan tot de wond volledig bedek is.
- Laat de gel 2-5 minuten inwerken op de wond.
- Verwijder het losgekomen necrotisch weefsel door voorzichtig te schrapen met een stomp instrument.
- Spoel het wondgebied met water of een isotone zoutoplossing en veeg droog.
- Bescherm de wond met een verband of wondbedekking die geschikt is voor de toestand van de wond.
Herhaal de procedure 1-2 keer per week totdat er geen necrotisch weefsel meer aanwezig is in de wond.