-

WONDVOCHT GECONTROLEERD
Huid beschermd (1)

ConvaMax™ combineert een hoge absorptie en retentie om te beschermen tegen overmatig wondvocht.

 

Icon 1
Hoge wondvocht absorptie capaciteit*

Wondvocht  kan de wond én intacte omliggende huid aantasten. ConvaMax™ absorbeert hoge mate van wondvocht in de superabsorberende kern (tot 177g/ 100 cm2) , waardoor het de wond niet kan bereiken en de integriteit van de omliggende huid wordt bevorderd. Het verband mag tot maximaal 7 dagen in situ blijven, afhankelijk van de mate van verzadiging van het verband.  

Icon 2
Hoge mate van retentie van wondvocht en bacteriën*

Zodra het exsudaat is geabsorbeerd, houdt ConvaMaxTM het wondvocht vast in de hoogabsorberende kern en zorgt het ervoor dat het niet wordt teruggegeven richting wond, het verband, of de kleding.

Icon 3
Protease modulatie*2

In vitro is bewezen dat ConvaMax™ MMP's niet alleen absorbeert maar ze ook bindt. Dit vermindert de hoeveelheid overtollige MMP's in de wond en bevordert zo de wondgenezing.

Icon 4
Zacht en vormbaar*

Het verband is zacht voor de huid, eenvoudig aan te brengen en te verwijderen en geeft meer comfort aan de patiënt. De beschermende blauwe achterkant voorkomt doorlekken en behoudt vormbaarheid. De keuze voor een verband dat het exsudaatniveau van de wond effectief regelt, kan resulteren in langere draagtijd. Dit heeft en positief effect op verspilling en kosten. Het kan daarnaast helpen bij wondgenezing .1

Icon 5
De juiste keuze voor elke wond*

Convatec beschikt over een uitgebreid scala aan afmetingen. Voor elke wond een oplossing.

Icon 6
Extra bescherming*

ConvaMax™ kan als primair of als secundair verband worden gebruikt. Als een extra primair verband nodig is, kan het in combinatie met een Hydrofiber®, zoals AQUACEL ExtraTM worden gebruikt. Wondvocht kan dan door de laag HydrofiberTM worden doorgegeven en door ConvaMax worden geabsorbeerd. Dit geeft een combinatie van een geavanceerde wondcontactlaag èn een hoge mate van wondvochtabsorptie.

*In-Vitro Performance Characteristics of ConvaMax™, WHRI6045 MS161, Data on file, ConvaTec.

De technologie in ConvaMax

Sluit wondvocht in

Bij verbanden die zijn gemaakt van katoen, viscose, polyester of vochtabsorberend schuim kan onder druk het wondvocht uit het verband lekken. ConvaMax behoudt de vochtopnamecapaciteit, zelfs  onder compressie.

Covamax Afbeelding Vochtmanagement

Wanneer ConvaMax™ het beste werkt

Houdt overmatig wondvocht onder controle om de integriteit van de huid te beschermen

Wanneer er een groot risico op huidbeschadiging is door een teveel aan wondvocht, dan is ConvaMax ideaal. Het brede aanbod in maten, zowel klevend als niet-klevend, geeft flexibiliteit om je zorgprotocol te ondersteunen. 

 

Opbouw dresing

 

Ideaal voor gebruik in:

  • Diepere wonden welke een primair verband nodig hebben. Bijvoorbeeld een diepe diabetische voetwond
  • Ondermijning of holte met hoge mate van wondvochtproductie die afdekking en absorptie nodig hebben.
  • Verweekte wondranden of omliggende huid waar wondvocht sneller oet worden geabsorbeerd.

ConvaMax Non Adhesive moet worden gefixeerd met tape, fixatieverband  of  elastische bandage.

ConvaMax Adhesive is voorzien van een siliconen kleeflaag over het gehele verband en hoeft niet extra gefixeerd te worden:

U1403033: introducing-convamax-super-absorber-5.jpg

MEER WETEN :