meplus-ret-tm.png Antwoord

Reisadviezen

Tegenwoordig worden extra veiligheidsmaatregelen genomen op vliegvelden. Het is handig om hier van tevoren over na te denken. Uw recht op privacy kan helpen om problemen te voorkomen en te genieten van uw reis.

Voornamelijk omdat alle screenings die op de vliegvelden vooral met respect, waardigheid en klantvriendelijkheid moeten worden gedaan. U kunt vragen om een aparte ruimte, deze is op bijna alle internationale bestemmingen beschikbaar.

Hieronder vindt u een paar tips die u wellicht kunnen helpen:

  • Knip thuis alvast alle knipbare huidplaten op maat
    • Hoewel sommigen regels het toestaan om een schaartje bij u te hebben in uw handbagage is het verstandiger om uw schaar in uw ingecheckte bagage te vervoeren om extra screening en vertraging te voorkomen.
  • Zorg dat u een verklaring heeft van uw arts of verpleegkundige waarin staat dat u stoma materialen nodig heeft.
    • Indien u naar het buitenland reist, zorg dat u een statement heeft met verklaring in de taal van het land. Google translate kan hierbij helpen. Als u extra materialen nodig heeft tijdens het reizen kunt u zich tevens wenden tot een locale apotheker. Een lokale apotheker moet in staat zijn u van de benodigde materialen te voorzien of kan u verwijzen naar een ziekenhuis of anders voor ondersteuning.
  • Zorg dat u tenminste voor 3 dagen aan stoma materiaal in uw handbagage meeneemt – om te voorkomen dat u zonder materiaal zit bij het zoekraken van uw bagage.
  • Neem extra materialen in uw koffer mee, voor het geval materialen niet beschikbaar zijn op uw reisbestemming 

Handige links