meplus-ret-tm.png Community

Luke Bennett

- Student

Luke Bennett leefde vier jaar lang met de slopende gevolgen van ulceratieve colitis en de bijwerkingen van de behandelingen.

Telkens wanneer een behandeling niet meer werkte, probeerden ze iets nieuws om een operatie te voorkomen. Toen de laatste behandeling met geneesmiddelen niet meer effectief was, onderging Luke een operatie waarbij zijn colon werd verwijderd en een ileostoma werd aangelegd. “Dat was het beste wat me ooit is overkomen!”, zegt hij.

Sterker nog, Luke paste zich zo goed aan een leven met een ileostoma aan dat hij een selfie van zijn buik, waarop zijn zakje te zien was, deelde op social media. Hij deed dit slechts enkele weken na zijn operatie en tot zijn verrassing ging het meteen viraal! In eerste instantie was de reden voor het posten van de foto dat Luke aan zijn vrienden wilde laten zien wat er bij de operatie precies was gedaan. “Ik vond het geen probleem dat een paar honderd mensen de foto in eerste instantie zagen en likten”, zegt hij. De volgende dag waren het er al meer dan 20.000 en ik kon het niet meer bijhouden om iedereen te bedanken voor de beterschapswensen. Ik wist niet wat me overkwam en toen het aantal likes de 40.000 bereikte, voelde ik me behoorlijk overweldigd. Meer dan 2,7 miljoen mensen hebben de foto inmiddels gezien!”

Het overweldigende aantal steunbetuigingen dat Luke ontving, betekende een ommekeer voor hem. Met name de berichten van mensen die lieten weten dat het zien van zijn foto hen een geruststellend gevoel gaf over hun eigen aanstaande operatie. En daarom is Luke deelnemer geworden van het community team: “om jonge mensen met een stoma te helpen zich beter te voelen over zichzelf.”

Luke - student

Ervaring van Luke

Luke, 21 jaar; Student rechten en houdt van chillen met vrienden en geniet van street dance.

meplus-ret-tm.png
Met me+ serviceprogramma kunt u uw leven met een stoma leiden zoals u dat wilt

Met het gratis me+ serviceprogramma heeft u alle informatie en ondersteuning die u nodig heeft binnen handbereik. Een toegewijd team van verpleegkundigen en deskundigen voorziet u via onder andere nieuwsbrieven van informatie over producten, levensstijl en voeding.