meplus-ret-tm.png Community

Scott Smith

- Deelnemer aan obstakellopen

Hoi, ik ben Scott, ik ben 36 en woon in Essex met mijn vrouw, Carely, onze zoon Jack en onze twee honden Luna en Ruby. Bij mij is een ileostoma aangelegd vanwege darmkanker die is ontstaan nadat ik enige tijd heb rondgelopen met ongediagnosticeerde ulceratieve colitis.

Scott Smith kreeg een flinke schok te verwerken toen hij op slechts 28-jarige leeftijd te horen kreeg dat hij darmkanker had. Binnen zes weken na zijn diagnose onderging hij een operatie om een ileostoma aan te leggen. Hij omschrijft zichzelf als ‘tamelijk doorsnee’ vóór zijn operatie en te worden geconfronteerd met zijn eigen sterfelijkheid op zo’n jonge leeftijd, “was een behoorlijke klap”. Vanwege deze ingrijpende gebeurtenis in zijn leven besloten Scott en zijn vrouw Carley een gezin te stichten. Ze wonen nu met hun zoon Jack in Essex.

Scott heeft zich goed aangepast aan een leven met een stoma. “Het leven met een stoma is relatief eenvoudig als je eenmaal een routine hebt gevonden”, zegt hij. Het is niet alleen rozengeur en maneschijn, maar hoewel het natuurlijk een ingrijpende gebeurtenis is, is het ook geen doodlopende straat. We hebben simpelweg een kruispunt in ons leven bereikt en we slaan een nieuwe weg in.”

Scott greep de nieuwe kans die een ileostoma hem bood met beide handen aan en ontdekte dat het hem juist stimuleerde meer uit het leven te halen. Hij besloot aan zijn conditie te gaan werken, onder andere omdat hij zijn opgroeiende zoon wilde kunnen bijhouden, en kwam erachter dat “het vrij saai werd om alleen maar hard te lopen en dat het veel leuker was om aan een obstakelloop mee te doen en de modder in te duiken!”. Scott is inmiddels lid van het Nuclear Races-team en vindt het geweldig om anderen over zijn liefde voor de sport te vertellen en aan te moedigen deel te nemen aan introductiedagen. “Een obstakelloop is eigenlijk een metafoor van het leven – je rent heerlijk in je eigen tempo door totdat je een hoek omslaat en een onverwacht obstakel tegenkomt. Hoe je met hulp van degenen om je heen over dat obstakel heen komt, is waar het allemaal om draait.”

Scott zet zich vol bevlogenheid in om mensen die hetzelfde doormaken als hij, te ondersteunen. “Als lid van het Community-team krijg ik de kans het bewustzijn te vergroten dat het hebben van een stoma of kanker niet betekent dat je niets meer kunt in je leven.”

Scott – deelnemer aan obstakellopen

Ervaring van Scott
meplus-ret-tm.png
Met me+ serviceprogramma kunt u uw leven met een stoma leiden zoals u dat wilt

Met het gratis me+ serviceprogramma heeft u alle informatie en ondersteuning die u nodig heeft binnen handbereik. Een toegewijd team van verpleegkundigen en deskundigen voorziet u via onder andere nieuwsbrieven van informatie over producten, levensstijl en voeding.