meplus-ret-tm.png Community

Mirjam van de Moosdijk

- Nederland

Bij het hervatten van mijn werk ging ik mij afvragen: wat mag ik allemaal en kan ik weer gaan sporten?

 

Wie is Mirjam? 43 jaar. Samenwonend en ze heeft 2 zonen van 12 en 7 jaar.

Beroep: Afgestudeerd als fysiotherapeut en oefentherapeut Cesar. Sinds 11 jaar alleen nog als oefentherapeut Cesar werkzaam in mijn eigen praktijk, daarvoor als fysiotherapeut in een zorginstelling.

Operatie: Sinds december 2016 heb ik een colostoma. 7 jaar geleden begonnen de darmklachten, een jaar later kreeg ik de diagnose M. Crohn. Helaas een variant die met medicatie niet onder controle kwam. Bij de derde ziekenhuisopname (ik lag in het ziekenhuis voor een fisteloperatie en kreeg ernstige buikklachten) is besloten, net voor de kerst, om toch een stoma te plaatsen.

Herstelperiode: Na een 1,5 maand ben ik weer rustig gestart met werken. En na 2 maanden gestart met yoga. Nu 1,5 jaar verder gaat het erg goed. Ik werk weer 4 dagen per week en sport 2x per week; yoga en golfen. Daarnaast wandel ik veel met onze 2 windhonden.

Bij het hervatten van mijn werk ging ik me afvragen; wat mag ik allemaal, mag ik buikspieroefeningen doen, hoe gaat het met kracht zetten bij masseren? Bij het zoeken op internet vond ik wel informatie maar het kwam niet altijd overeen met mijn visie. Zo miste ik een stuk over core-stability en de dwarse buikspieren trainen.

Uitdaging: Toen dacht ik al, dit wil ik graag aan alle stomadragers laten weten, maar hoe bereik ik zoveel mogelijk stomadragers. Tot dat ik met Convatec in contact kwam. Zij boden mij de gelegenheid om een cursus van Sarah Russell te volgen in Engeland. Deze cursus sluit precies aan bij mijn visie.

Nu wil ik zoveel mogelijk stomadragers bereiken om het belang van gezond bewegen met een stoma aan te geven.

Voor ConvaTec geef ik inmiddels trainingen aan stomaverpleegkundigen zodat zij stomapatiënten nog beter te kunnen begeleiden na de operatie. Deze begeleiding is vooral gericht op mogelijkheden en hoe je zo snel mogelijk fit kunt worden zowel na een operatie maar ook als de operatie al langer geleden is.

Missie van Mirjam: “Wat uw uitgangspunt ook is, u leert op een bewuste manier bewegen.”

 

 

Wilt u meer weten over het me+ Vitaliteits programma? Klik dan hier voor meer informatie of neem contact op met het ConvaTec ServiceTeam telefoon: 0800 – 330 00 10.

meplus-ret-tm.png
Met me+ serviceprogramma kunt u uw leven met een stoma leiden zoals u dat wilt

Met het gratis me+ serviceprogramma heeft u alle informatie en ondersteuning die u nodig heeft binnen handbereik. Een toegewijd team van verpleegkundigen en deskundigen voorziet u via onder andere nieuwsbrieven van informatie over producten, levensstijl en voeding.