Stap voor stap weer vitaal worden

Me+ Vitaliteitsprogramma

Het me+ Vitaliteits programma is ontwikkeld om stomadragers te helpen revalideren. Het programma ondersteunt een  actief leven na de operatie.

 

Uw begeleiding naar herstel en een actief leven na de operatie

 

Regelmatige lichaamsbeweging is voor ons allemaal belangrijk, maar zeker na een operatie of ziekte. Uit onderzoek is gebleken dat stomapatiënten over het algemeen minder actief zijn na hun operatie en zich zorgen maken over complicaties zoals een stomabreuk1. Volgens nieuwe inzichten draagt een actieve levensstijl bij aan een sneller herstel na de operatie2. Ook als u al langer een stoma heeft kan een actieve levensstijl vele voordelen met zich mee brengen.


Speciaal voor mensen met een stoma is het me+ Vitaliteitsprogramma ontwikkeld. Het programma bestaat uit 3 fases en helpt bij veel mensen het zelfvertrouwen weer op te bouwen. Deze fases bevatten verschillende oefeningen, waaronder core-oefeningen om de buikspieren sterker te maken. U kunt de oefeningen gemakkelijk vanuit huis doen. Om zeker te weten dat u de
oefeningen goed uitvoert kunt u de instructievideo’s bekijken.

Wanneer u interesse heeft, kunt u gratis het me+™ Vitaliteits programma pakket aanvragen. Neem hiervoor contact op met het Service Team: telefoon: 0800 – 330 00 10.

Introductie me+ Vitaliteitsprogramma

Sarah Russell, Fitness coach
Prof. Dorudi, arts

Me+ vitaliteit voor de operatie
Hieronder vindt u een aantal oefeningen uit ons me+ Vitaliteitsprogramma. Dit programma bestaat uit 3 fases en bevat onder andere core-oefeningen om de buikspieren sterker te maken en stimuleert om aan lichaamsbeweging te doen. In fase 1 vindt u een ademhalingsoefening om voor uw operatie te doen, drie oefeningen om uw buikspieren sterker te maken en een oefening om uw mobiliteit net na de operatie te bevorderen.